Groene thee

Groene thee is ongelofelijk lekker en komt in bijzonder veel mogelijkheden. Of uw voorkeur nou ligt bij een romige, volle Japanse groene thee of een bijzondere en subtiele thee uit Zhejiang als een Zhu Lie Shan. Waar uw voorkeur ligt, kunnen wij u voorzien. Wanneer u vragen heeft of advies nodig heeft over welke theesoort u lekker zou vinden horen we dat natuurlijk heel erg graag! Het delen van kennis en onze clienten verder helpen is voor ons bijzonder belangrijk en het is ons doel om te zorgen dat u uiteindelijk de allerbeste kop thee heeft.

Maar wat is groene thee eigenlijk? En wat is het verschil tussen groene en bijvoorbeeld zwarte thee? Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinensis Sinensis of van de Camelia Sinensis Assamica. In tegenstelling tot zwarte thee worden de bladeren niet gekneusd, verwelkt of geoxideerd, maar gestoomd of gevuurd. Het stomen van de thee is een proces waar in Japan veel gebruik van word gemaakt en welke dan ook karakteriserend is voor bijvoorbeeld een Japan Green Sencha. In China word weer veel gebruik gemaakt van het vuren van de thee. Hierdoor kan de thee ons iets droger van smaak zijn en beschikt het weer over hele andere smaak dimensies. Dit proces, het vuren of stomen, wordt ook wel de-enzyming genoemd. Het doel hiervan is het tegen gaan van de oxidering en zorgt ervoor dat de thee een groene smaak en geur ontwikkelt waarmee het zich onderscheidt van andere theesoorten.

  • Tegels
  • Lijst