Taiwan

Het eiland Taiwan, voormalig Formosa genoemd door de Portugezen, is waar de geschiedenis van Oolong thee ligt. Halverwege de 19e eeuw werden de eerste theeplanten van uit Anxi en Wuyi, gebieden in China, naar Taiwan gebracht voor de productie van thee. Deze theeplanten werden verbouwd in de hoge bergen van Alishan, Lishan en Shan Li Xi, gebieden in Taiwan. Deze bergachtige omgeving is uitgegroeid tot een populair teeltgebied voor de high mountain oolongs, oolong soorten welke boven de 1000 meter hoogte groeien.

Taiwanese theesoorten zijn geurig, aromatische en wereldberoemd dankzij hun prachtige blad textuur. De thee heeft een uitgebalanceerde en pure smaak dank zij de grote hoogte, frisse berglucht, mineraalrijke bodem en zachte mist welke de plant aangenaam vochtig houd. Dankzij de korte periodes van zon in de hoog gelegen gebieden genieten de theebladeren van een vertraagde groei en rijping wat resulteert in unieke, complexe en delicate smaken waar Taiwanese oolong soorten om bekend staan.

  • Tegels
  • Lijst