Truffels met Traditional Earl Grey en Oranje Bloesem

Bereidingstijd
ca. 3,5 uur

Benodigdheden
Waterkoker, kom, plastic bak, spuitzak, bakblik, bakpapier

Methode
Koelkast

Ingrediƫnten

  • 225 gram pure chocolade
  • 25 gram Traditional Earl Grey
  • 2,5 dl water
  • 1 druppel oranjebloesemwater
  • Cacaopoeder

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook en laat de thee hierin gedurende 3 minuten trekken.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie en meng het vervolgens met de thee.
  3. Voeg op het laatst het oranjebloesemwater toe.
  4. Doe de massa in een plastic bak en zet het 2 Ć” 3 uur in de koelkast.
  5. Doe de massa in een spuitzak en spuit er balletjes van op een met bakpapier bekleed bakblik. (kan evt. ook met een lepel i.p.v. spuitzak).
  6. Zet terug in de koelkast en laat helemaal koud en stijf worden.
  7. Rol ze door de cacao.
  8. Bewaar tot serveren in de koelkast in een luchtdichte verpakking.