SMOKY LAPSANG BBQ SAUS

Benodigdheden:

  • 400 gram gesneden en ontvelde tomaten, uitgelekt
  • 180 gram tomaten pasta
  • 100 milliliter water
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 3 theelepels chili poeder
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 2 eetlepels soya saus
  • 2 á 3 eetlepels citroen sap
  • ¾ ui, in kleine stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden
  • 17,5 gram China Smoky Lapsang
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Bereid de barbecue saus in een ruime pan, bij voorkeur een stevige gietijzeren pan. Snij de ui en de knoflook fijn en bak deze met de olijfolie een klein beetje aan. Voeg hierna alle ingrediënten toe en breng deze aan de kook. Wanneer de saus goed kookt, zet u het vuur iets lager en laat de saus zacht sudderen voor ongeveer 20 minuten terwijl u hier goed in blijft roeren. Wanneer u de saus iets te dik vind kunt u een klein beetje water toevoegen. Als de saus goed ingekookt is, is deze klaar om te serveren!