Roomijs met Groene Thee en Kokos

Bereidingstijd
Ongeveer 7 uur. (half uur bereiden; 6,5 uur wachten)

Benodigdheden
Steelpannetje, beslagkom, ovenschaal, plastic folie, vriezer, keukenmachine.

Methode
Vriezer

Ingrediƫnten

  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel Matcha-poeder
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Verwarm de kokosmelk en de suiker.
  2. Voeg de Matcha-poeder toe aan de kokosmelk.
  3. Breng het mengsel aan de kook en laat het afkoelen.
  4. Houd 1/3 van de kokosmelk apart en bewaar tot de eindbereiding in de koelkast.
  5. Meng het rasp en sap van een limoen door de resterende kokosmelk.
  6. Bekleed een ovenschaal met plastic folie.
  7. Schenk het kokosmengsel in de kom en vries in ca. 6 uur aan.
  8. Schep het bevroren mengsel in een keukenmachine. Voeg het achtergehouden kokosmengsel toe en meng in ca. 1 minuut tot een glad mengsel.
  9. Zet het ijs terug in de vriezer en laat in ca. 30 minuten bevriezen.

Serveertip
Strooi over de bolletjes ijs wat geraspt kokos.