MATCHA CAKE WITH DARK CHOCOLATE

Matcha is lekker, koken met matcha is heerlijk en bakken met matcha is geweldig! Iets makkelijks word iets speciaals en iets lekkers word iets verrassends. U vind hier een recept voor een heerlijke cake met Matcha thee en chocola. De perfecte combinatie? Drink hierbij een kopje Japanse thee, bijvoorkeur Japan Green Sencha.


Ingrediënten;

  • 3 eieren
  • het gewicht van de 3 eieren in boter
  • het gewicht van de 3 eieren in suiker
  • het gewicht van de 3 eieren in bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 el matcha
  • boter en bloem voor de cakevorm
  • 100 gram pure chocola, onze keuze? Chocolate & Love, Creamy Dark

Benodigtheden; 

Elektrische mixer 
Heteluchtoven
Cakevorm
Spatel
Kom

Bereiding;

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet het bakblik in met boter en zeef er daarna een laagje bloem in zodat de cake na het bakken mooi loskomt. Klop met een mixer de boter en suiker in 5 minuten zodat het samen een romig en licht mengsel word. Voeg de eieren toe en meng deze met de boter en suiker. Voeg al zevend de bloem, het bakpoeder en de matcha toe an meng alles met een spatel totdat het een mooi glad geheel is. Hak de pure chocolade in kleine stukjes of blokjes en voeg deze toe. Schenk het beslag in de voorbereide cakevorm en zet hem 40 minuten in de voorverwarmde oven.