Groene thee macarons gevuld met ganache van witte chocolade

Bereidingstijd

Ca. 60 minuten

Benodigdheden
2 grote kommen, steelpan, koekenpan, handmixer, bakplaat, bakpapier, spuitzak

Methode
Oven: 160┬░C

Ingredi├źnten
Vulling

  • 1,5 eetlepel Yuzu Cha (toko) of vervang door citroen marmelade
  • 1 theelepel Japanse peper (Sansho)
  • 40 gram witte chocolade
  • 17 gram roomboter
  • 1,5 eetlepel slagroom

Voor de macarons

  • 60 gram eiwit (2 of 3 eieren, afhankelijk van de grootte)
  • 60 gram gemalen amandelen
  • 110 gram poedersuiker
  • 20 gram fijne kristalsuiker
  • 6 gram Matcha poeder

Bereiding

  1. Splits een dag van tevoren de eieren en bewaar ze in de koelkast.
  2. Haal de eiwitten de dag van bereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  3. Begin ondertussen met het maken van de vulling:
    1. Witte chocolade au bain-marie laten smelten.
    2. Voeg peper, boter en slagroom toe en laat afkoelen.
    3. Voeg vervolgens de yuzu cha toe.
    4. Zet de vulling tot gebruik afgedekt in de koelkast.
    5. Macarons bereiden:
      1. Vermeng de amandelen met de poedersuiker en rooster in een pan gedurende ongeveer 5 minuten. Let op dat het niet verbrand! Helemaal laten afkoelen.
      2. Voeg de Matcha poeder aan het amandel-poedersuikermengsel toe.
      3. Klop in een kom de eiwitten op met behulp van een handmixer of keukenmachine, tot er pieken ontstaan.
      4. Voeg al kloppend, in gedeelten, steeds wat kristalsuiker toe.
      5. Voeg het eiwitschuim in gedeelten aan het amandelmengsel toe en spatel voorzichtig om tot alles goed vermengd is.
      6. Doe het geheel in een spuitzak.
      7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier 30 kleine, ronde bolletjes op. Laat voldoende ruimte tussen de bolletjes, want het mengsel loopt nog iets uit.
      8. Laat de bolletjes minstens een uur rusten op een droge plaats, hierdoor zullen de bolletjes iets uitdrogen.
      9. Klop met de bakplaat een aantal keer op het aanrecht, op die manier ontsnapt er lucht uit de bolletjes.
      10. Bak de bolletjes dan 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
        (dit vergt soms wat experimenteren met tijd en oventemperatuur).
      11. Als de bolletjes zijn afgekoeld, kun je ze gaan insmeren.
        Smeer een bolletje in met de vulling en druk er een ander bolletje voorzichtig op.

10. Berg ze op in een luchtdicht doosje en laat ze in de koelkast staan tot gebruik

Serveertip
Serveer de macarons binnen 3 dagen! Ze zijn in principe langer houdbaar, maar verliezen na 3 dagen hun krokantheid.