Geroosterde coquilles met een mayonaise van China Finest Jasmin

4 personen

Bereidingstijd
Voorbereiding: 1 dag van tevoren
Bereiding: 20-30 minuten

Benodigdheden
Wokpan, grillpan, steelpan, kiddefles+patroon

Ingrediënten

  • 4 verse coquilles
  • 50 gr schone zeekraal
  • 50 gr schone lamsoren
  • 1/4 sjalot, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Mayonaise

  • 45 gr eierdooier
  • 1 ei
  • 150 ml archideolie
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 5 gr China Finest Jasmin
  • 5 gr zout
  • 1/2 el honing
  • 125 ml blanke azijn

Bereiding

  1. Bereid de mayonaise 1 dag van tevoren voor: meng de kippenbouillon met de China Finest Jasmin en laat dit één nacht koud intrekken
  2. Zeef de volgende dag de thee uit de bouillon.
  3. Verwarm op middelhoovuur om vocht tot de helft te reduceren. Let op: niet koken! Laat afkoelen.
  4. Meng de afgekoelde bouillon met de rest van de ingrediënten voor de mayonaise in een kiddefles en begas het mengsel met 1 patroon.
  5. Laat het mengsel een uurtje staan en verwarm de mayonaise vervolgens au bain-marie tot max. 60 graden. 

  6. Bak de lamsoor en de zeekraal in een wok met weinig olijfolie. Voeg na ca. 4 minuten de sjalot toe.
  7. Verwarm een grillpan met een beetje olijfolie en grill hierin de coquilles op een middelhoog vuur goudbruin. Alleen maar kleur geven, niet garen!
  8. Verdeel het zeekraalmengsel over 4 borden, leg er een coquille op en schep er wat jasmijnthee-mayonaise bij.