Gekarameliseerde Sinaasappel Tiramisu met Thee

Bereidingstijd
ca. 30 minuten

Benodigdheden
Pan, spuitzak

Ingrediënten

  • 5 sinaasappels
  • 175 gram rietsuiker
  • 4 bitterkoekjes
  • 20 cl Traditional Earl Grey
  • 4 eierdooiers
  • 330 gram mascarpone
  • 4 plakjes spekkoek
  • 1 kleine theelepel cacaopoeder

Bereiding

  1. Snijd de schil van de sinaasappels, inclusief het wit. Snijd 4 van de sinaasappels overdwars in schijfjes.
  2. Breng ondertussen op een matig vuur 40 gram van de suiker met 4 eetlepels water aan de kook tot er een mooie, goudbruine karamel ontstaat.
  3. Haal de karamelstroop van het vuur en verdun met het sap van de overgebleven sinaasappel.
  4. Schenk de karamel over de sinaasappelplakjes.
  5. Laat ondertussen de bitterkoekjes weken in de thee.
  6. Klop het eigeel met de rest van de suiker op tot een schuimige massa.
  7. Voeg de mascarpone toe aan het eigeel met suiker zodat er een soepele room ontstaat. Doe deze in een spuitzak
  8. Snijd met een steker ovalen uit de spekkoek en leg ze op kleine bordjes.
  9. Leg op elke portie een gekarameliseerd sinaasappelschijfje.
  10. Spuit de mascarponecrème erop en plaats daarop een bitterkoekje. Spuit dan nog een dotje crème.
  11. Bestrooi met cacaopoeder.

Serveertip
Serveer de overgebleven, gekarameliseerde sinaasappelpartjes er apart bij.