Eend gerookt met China Smokey Lapsang

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten

Benodigdheden
Wok, aluminiumfolie, hittebestendig rekje dat in de wok past, deksel om wok af te sluiten, steelpan

Ingrediënten

  • 55 gr bloem
  • 55 gr kristalsuiker
  • 12 gram China Smokey Lapsang
  • 200 gr eendenborstfilet met vet
  • Zout en suiker om eend mee te bestrooien

Voor de saus:
1¼ tot 1½ dl wittewijnazijn
110 gr kristalsuiker
1 tl chilivlokken of ½ gesnipperde chilipeper

Bereiding

  1. Bedek de bodem van een wok met een dubbele laag aluminiumfolie.
  2. Verdeel daarop de bloem, daarover de suiker en daar over de theebladeren.
  3. Zet een goed afsluitende deksel op de wok en laat hem een paar minuten op gematigd vuur warm worden.
  4. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de vette huid van de eend. Let goed op dat de het mes niet te diep in het vlees snijd maar voornamelijk oppervlakkig in het vet zit.
  5. Wrijf de vette huid in met zout en suiker.
  6. Plaats een hittebestendig rekje over het aluminiumfolie in de wok en leg de eend daarop.
  7. Sluit het geheel weer af met de deksel en laat de eend in 15-20 minuten gaar roken.
  8. Haal na 15-20 minuten de eend uit de wok en laat deze 5 minuten rusten op een houten plak voordat deze wordt geserveerd.
  9. Maak ondertussen de dipsaus:
    1. Verhit de azijn, suiker en chilivlokken in een steelpan tot het een dikke saus is. (gedurende 6-8 minuten)
    2. Schenk de saus in een schaaltje en laat deze afkoelen.