EARL GREY SHORTBREAD

Sri Lanka geniet nog steeds van de oude Engelse cultuur. Cricket, zwarte donkere thee en Afternoon Tea zijn nog steeds aan de orde van de dag. En wat is er Engelser dan shortbread met thee. Daarom hebben we een heerlijk recept ontwikkeld, shortbread met Traditional Earl Grey. Een heerlijke combinatie waarin de smaak van de pure Bergamotolie goed naar voren komt en de zachte tanines van de zwarte thee perfect samen gaan met de smaak van echte, klassieke Engelse shortbread. 

Ingrediënten; 

  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 120 gram boter
  • 60 gram kristalsuiker
  • 180 gram gezeefde bloem
  • 15 gram Traditional Earl Grey

Benodigtheden; 

Elektrische mixer 
Heteluchtoven
Plastic folie 
Scherp mes
Bakpapier
Kwast
Kom

Bereiding;

Klop de boter samen met de suiker totdat deze een zacht en romig geheel vormt. Meng de bloem, het snufje zout en de thee toe aan de suiker en de boter en kneed dit met de hand tot een samenhangend deeg. Maak een rol van het deeg met een diameter van ongeveer 8 tot 10 centimeter en wikkel deze strak in het plastic folie. Leg de deegrol 1 uur in de koelkast om te rusten. Verwarm na het rusten van het deeg de oven voor op 150 °C en pak het deeg uit de koelkast. Snijd met een scherp mes plakjes van het deeg van ongeveer 1 centimeter en leg deze op een met bakplaat met bakpapier. Klop ondertussen het ei los en besmeer de koekjes met het ei zodat deze een mooie glans krijgen. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar.