Doradefilet met Groene Asperges, boven Japan Sencha gestoomd

Bereidingstijd
ca. 30 minuten

Benodigdheden
Stoompan

Methode
Stomen

Ingrediënten

  • 4 doradefilets met vel
  • 4 kleine ansjovisfilets op olijfolie, in kleine stukjes
  • 1 limoen, in vieren en dan in dunne plakjes
  • 24 groene aspergepunten
  • 25 gram Japan Green Sencha

Bereiding

  1. Controleer of er nog graatjes in de doradefilets zitten. Trek eventuele graatjes eruit met een pincet.
  2. Kerf kleine, ondiepe inkepingen in de vel kant van de doradefilets.
  3. Stop er met behulp van de punt van een scherp mes en stukken ansjovis en plakjes limoen in.
  4. Spoel de aspergepunten onder de koude kraan en stoom ze in ongeveer 6 minuten gaar in de stoompan.
  5. Leg ze op een schaal, dek af met een vochtige theedoek en houd ze warm.
  6. Gooi het water in de stoompan weg.
  7. Breng 1½ liter water in een pan aan de kook.
  8. Laat het water afkoelen tot ongeveer 80 graden en voeg dan de theeblaadjes toe. Geef de thee ongeveer 3 minuten de tijd om te trekken.
  9. Schenk de getrokken thee over een grote zeef uit in een andere pan en plaats hier de stoommand op. Leg vervolgens de doradefilets in de stoommand en stoom ze in 12-15 minuten gaar boven de thee.
  10. Schik de asperges op individuele borden. Leg er de dorade filets op. Bestrooi naar behoefte met peper en zout. 

Serveertip
Lekker met beurre blanc of een scheutje extra vierge olijfolie.