De Perfecte Bereiding: Groene Thee

Bereiding Specificaties:
12 gram per liter
2 gram per kop
80 graden
2 minuten trekken

Om de perfecte bereiding van groene thee te maken gebruikt u mineraal arm water van 80 graden. U weegt de thee zorgvuldig af en gebruikt 2 gram per kop en 12 gram per liter. Deze thee laat u gemiddeld 2 minuten trekken. Wij gebruiken voor de bereiding van echte groene thee een 2 kannen techniek. Zo heeft de thee genoeg ruimte om zich te ontwikkelen en komen alle smaken perfect tot hun recht.

Voor deze bereiding hebben wij zelf gebruik gemaakt van een Chinese thee, China Lung Ching. Een thee welke in China enkel geserveerd wordt bij hoog geeerd bezoek zoals koninklijk of presidentieel bezoek. De naam van de thee, China Lung Ching, verwijst naar het land, China natuurlijk, en Lung Ching is een afgeleide van de ‘Dragons Well’ of te wel de drakenbron. De thee wordt geproduceerd op de toppen van de Tieh Mu Mountains in de buurt van het westelijke meer van Hangzhow in de Chinese provincie Zheijang. De smaak van deze Lung Ching beschikt over een heerlijke geur en een delicate smaak.