Cheesecake met groene thee

Bereidingstijd
75 minuten

Benodigdheden
Bakpapier, staafmixer (evt. ook keukenmachine), springvorm (ø 24 cm), oven.

Methode
Oven: 175 °C

Ingrediënten

  •  600 gr roomkaas (light)
  • 3 eieren
  • 150 gr witte suiker
  • 1 el Matcha-poeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 gr countrycoockies, in stukken
  • 50 gr roomboter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel de koekjes (evt. met behulp van een keukenmachine voor fijner resultaat). Laat ondertussen de roomboter op laag vuur smelten. Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan.
  3. Meng de roomkaas met de suiker, de eieren, het vanille-extract en de Matcha-poeder, met behulp van de staafmixer. Verdeel het mengsel daarna over de koekbodem in de springvorm.
  4. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 50 minuten gaar.
  5. Neem uit de oven en laat iets afkoelen

Serveertip
Garneer de taart met roodfruit (bramen, aardbeien, bosbessen, frambozen.

Experimenteer!

  • Voeg 100 gram witte chocolade toe aan het kaasmengsel. Smelt de chocolade eerst au bain-marie.
  • Maak een topping van rode port en bessen:
    • 100 ml rode port
    • 300 gr cranberry's of bosbessen. 

      Zet een steelpannetje met daarin de port en de bessen op middelhoog vuur en breng het geheel aan de kook. Koken tot de bessen stuk gaan en de port stroperig is. Even laten afkoelen en verdelen over de cheesecake.