Brownies met Traditional Earl Grey

Bereidingstijd
ca. 60 minuten 

Benodigdheden
Bakvorm voor brownie, 2 beslagkommen, spatel, mixer, oven, mes.

Methode
Oven: 175°C

Ingrediënten

  • 170 gram pure chocolade
  • 170 gram ongezouten roomboter
  • 4 grote eieren
  • 225 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 3 eetlepels Traditional Earl Grey
  • 160 gram bloem
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 175°C.
  2. Vet de bakvorm in.
  3. Smelt de chocolade, samen met de boter, au bain-marie.
  4. Meng ondertussen de eieren en de suiker in een grote kom. Mix voor ongeveer 10 minuten.
  5. Maak de Traditional Earl Grey blaadjes fijn met een mes of een steenvijzel.
  6. Meng de Traditional Earl Grey, bloem, bakpoeder en zout in een aparte beslagkom.
  7. Voeg de gesmolten boter en het vanille-extract toe aan het eiermengsel. Roer met de hand.
  8. Spatel de bloem door het eiermengsel, totdat een glad geheel vormt.
  9. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  10. Plaats de cake in het midden van de oven en bak voor 35-40 minuten.

Serveertip
Bestrooi voor serveren met een beetje poedersuiker en garneer met een takje lavendel.

Experimenteer
Vervang de pure chocolade met witte chocolade en creëer een spannende Blondie!